Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Meld je nu direct gratis online aan!

Psst.. als je bij onze kraam op de Alpaca Show in Hapert langs komt hebben we nog een extra leuke korting voor na deze actie!

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind u een overzicht van vragen die wij regelmatig krijgen, of waarvan wij denken dat er mensen mee rondlopen. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Waarom zou ik alles bij moeten houden wat er met mijn alpaca's gebeurt?

Vaak doe je dit al, maar zal het niet even gestructureerd zijn. Misschien heb je een papieren schriftje waar je vaccinaties in schrijft, of gebruik je een jaarlijks onderhouds schema van een andere farm. Met maar een paar alpaca's in de tuin werkt dat ook prima - tot een bepaald punt dat je behoefte hebt aan een meer gestructureerde aanpak.

MijnAlpaca bied je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier alles wat je bij wilt houden ook eenvoudig kan toevoegen. Door middel van categorïen en alles aan elkaar te koppelen ontstaat er dan een database met alle gegevens die nodig heb, bijvoorbeeld bij een verkoop of show. Dit kan je vervolgens eenvoudig doorzoeken en ook kun je direct documenten uitprinten op basis van die gegevens.

Uiteindelijk gaat het erom hoe ver je in het documenteren gaat. Hoe meer informatie je erin zet, hoe waardevoller het kan zijn. En hoe minder tijd je kwijt bent aan het documenteren door een eenvoudig te gebruiken systeem, hoe meer tijd je aan de dieren kunt besteden. En dat willen we allemaal.

Hoe duur is MijnAlpaca?

MijnAlpaca.nl heeft jaarlijkse abonnementen voor verschillende kudde groottes. Hoe meer dieren je kwijt wilt in het systeem, hoe meer je betaald.

Op de pagina Abonnementen is meer informatie te vinden over de huidige prijzen en mogelijkheden.

Kan ik ook eenmalig mijnalpaca.nl aanschaffen in plaats van een jaarlijks abonnement?

Op dit moment is het niet mogelijk om een eenmalig bedrag te betalen om onbeperkt van MijnAlpaca.nl gebruik te kunnen maken.

MijnAlpaca.nl wordt nog steeds actief ontwikkeld, en nieuwe functionaliteiten en verbeteringen komen regelmatig beschikbaar aan alle gebruikers.

Zolang als er gebruikers zijn wordt onze server ook belast - ook daar moeten wij ook voor betalen.

Wat voor bestanden kan ik uploaden naar MijnAlpaca.nl?

MijnAlpaca.nl accepteert de meest gangbare bestandsextensies, namelijk gif, jpg, jpeg en png.

Daarnaast mogen de foto's die je upload niet groter zijn dan 10MB. Let er wel op dat het uploaden van grote bestanden lang kan duren (dit is afhankelijk van je internetverbinding), en dat na het uploaden wij foto's automatisch verkleinen.

Waarom is er een limiet aan het aantal foto's per dier?

Dit doen wij in eerste instantie om te voorkomen dat er een aantal gebruikers zijn die direct vanaf de lancering honderden foto's uploaden, iets wat niet altijd nodig is maar wat wel een behoorlijke invloed heeft op de serverkosten die wij moeten betalen. (zie ook "Waarom verkleint MijnAlpaca.nl de foto's die ik upload?").

Indien je niet uit de voeten denkt te komen met het aantal foto's wat je per dier kunt uploaden (standaard zijn dit er 10) kun je contact opnemen met de support om een hoger limiet aan te vragen.

Waarom verkleint MijnAlpaca.nl de foto's die ik upload?

Naast de ontwikkelingskosten, is de server (online opslagruimte) de grootste kostenpost. Hier hebben wij maar beperkte ruimte die we uiteraard zo goed mogelijk willen benutten om de abonnementskosten laag te kunnen houden. Ook worden er thumbnails (kleine voorvertoningen) van de foto's getoond welke op basis van het origineel worden samengesteld, wat veel kracht van de server vergt bij grote foto's. Een extra sterke of grote server aanschaffen kan erg duur zijn, en dit willen we dus ook graag voorkomen.

Wanneer je een foto direct van een camera of mobiele telefoon upload is deze al snel 2.500kB tot 5.000 kB groot, afhankelijk van de kwaliteit. Door deze te verkleinen kunnen wij de grootte hiervan terugbrengen naar minder dan 250 kB. Dit is een substantieel verschil, terwijl de foto nog prima te gebruiken is voor normale doeleinden online.

Maar hoe klein maken jullie de foto dan?

Nog best wel groot! Hoewel de foto's na verkleining waarschijnlijk niet meer te gebruiken zullen zijn voor het printen op een canvas doek van twee bij twee meter, is het voor weergave op een beeldscherm nog groot zat.

Bij het standaardabonnement worden foto's verkleind tot 1000 x 1000 pixels (vaak "1 megapixel" genoemd), echter is het mogelijk om een grotere limiet aan te vragen. Neem daarvoor contact op met support. Vanaf het tweede kwartaal 2012 zal het mogelijk zijn om direct online een substantieel groter limiet aan te schaffen indien daar behoefte aan is.

Een praktische voorbeeld

Om aan te geven hoe veel ruimte wij kunnen besparen door foto's te verkleinen hebben we als test een foto geupload van 2.709 kB, direct vanaf een camera. Het bestand wat na de verkleining is opgeslagen was slechts 122 kB groot, wat dus een besparing is van ruim 95%. Om het anders te zeggen: door alle foto's te verkleinen, kunnen wij tot 20 keer zoveel foto's kwijt zonder dat wij daarvoor extra ruimte hoeven aan te schaffen om deze op te slaan. Deze besparing komt direct terug bij de gebruikers, en gebruikers die toch grotere foto's willen gebruiken betalen mee aan de extra gebruikte ruimte zonder dat anderen hogere kosten maken.

Wat is een globale gebeurtenis?

Een globale gebeurtenis is een item in het agenda welke door het MijnAlpaca team is toegevoegd aan de agenda voor alle gebruikers van het systeem. Iedereen zal deze dus te zien krijgen in zijn of haar agenda zonder dat daar iets gedaan voor hoeft te worden.

Omdat deze voor iedereen zichtbaar zijn is het gebruikers niet toegestaan om een globale gebeurtenis te bewerken, enkel het MijnAlpaca team kan wijzigingen maken. Het is wel mogelijk om, net als bij reguliere gebeurtenissen, een emailnotificatie in te stellen een bepaalde tijd voor het van start gaat.

Het MijnAlpaca team stelt alleen globale gebeurtenissen in wanneer dit een toegevoegde waarde heeft voor veel van de gebruikers, bijvoorbeeld bij alpacashows en belangrijke data met betrekking tot MijnAlpaca zelf.