Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Meld je nu direct gratis online aan!

Psst.. als je bij onze kraam op de Alpaca Show in Hapert langs komt hebben we nog een extra leuke korting voor na deze actie!

MijnAlpaca.nl lancering uitgesteld

Gepubliceerd op 09/02/2012 door Mark Hamstra.

Afgelopen maandag is het bedrijf welke verantwoordelijk is voor de hosting van MijnAlpaca.nl doelwit geworden van een gerichte aanval op hun systemen. Hierbij is MijnAlpaca.nl een lange tijd niet bereikbaar geweest. Wij willen voorkomen dat een dergelijke situatie nogmaals kan ontstaan en stellen daarom de lancering uit om de onderliggende infrastructuur op orde te brengen.

De webhost is waarschijnlijk door een beveilingslek in door hun gebruikte administratiesoftware doelwit geworden van een hacker. Hierdoor zijn alle gegevens en bij de webhost aanwezige backups (op een aparte server) verloren gegaan, iets wat nooit had mogen kunnen gebeuren.

In de komende weken gaan wij, naast het verder ontwikkelen op basis van de beta feedback, ook aan de slag met de onderliggende infrastructuur om afhankelijkheid van één partij te verminderen.

- Per direct worden automatische server backups (elke nacht gegenereerd) op een extern systeem in een ander data centrum in het buitenland bewaard wat voorkomt dat in extreme situaties in een enkel datacentrum als die van afgelopen week gegevens permanent verloren kunnen raken. Uiteraard worden deze backups ook regelmatig offline in Nederland opgeslagen.

- Alle websites en gegevens van MijnAlpaca.nl worden z.s.m. overgezet naar een andere hostingpartij gezien wij het vertrouwen in deze partij kwijt zijn en niet het risico willen lopen dat een dergelijke aanval nogmaals gebeurd. Op dit moment is de applicatie ook voor beta testers niet toegankelijk, deze toegang zal hersteld worden na de verhuizing.

- Een fallback server zal worden opgezet waarop automatisch de laatst ingevoerde gegevens een aantal keer per dag worden opgeslagen, waardoor het mogelijk wordt om, in situaties waarbij de hoofdserver niet beschikbaar is, de applicatie vanaf deze tweede server eenvoudig beschikbaar te stellen om downtime te minimaliseren.

Dit zijn enkele van de verbeteringen die wij gaan doorvoeren om in de toekomst dergelijke problemen te voorkomen, en wat wij in orde willen hebben voor wij overgaan tot een publieke lancering. Dit is geen makkelijke keuze geweest, maar gezien wij niet het risico op herhaling willen lopen, hopen wij hiervoor op uw begrip.

0