Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Om de lancering te vieren is MijnAlpaca.nl tijdelijk GRATIS!

Meld je nu direct gratis online aan!

Psst.. als je bij onze kraam op de Alpaca Show in Hapert langs komt hebben we nog een extra leuke korting voor na deze actie!

MijnAlpaca.nl nu beschikbaar voor Beta Testers

Gepubliceerd op 17/01/2012 door Mark Hamstra.

Na veel lange dagen en enkele overschreden deadlines is het dan eindelijk zover, en kunnen wij de eerste beta testers hun gang laten gaan. Een aantal personen hebben wij benaderd hiervoor, en dit nieuwsbericht geeft informatie over de stand van zaken en plannen voor de komende tijd.

Allereerst willen we jullie graag bedanken voor het geduld. Hoewel we gehoopt hadden om vorige week al te kunnen lanceren bleek er toch nog meer werk te zitten in de verdere ontwikkeling dan gedacht, en hebben we dit moeten uitstellen. Hoewel het onmogelijk is om in een korte tijd een perfect product neer te zetten is het wel belangrijk dat de meeste functionaliteiten aanwezig zijn en ook daadwerkelijk op een betrouwbare manier werken. Naar ons idee is dat nu gelukt, maar de testers zullen ons helpen om dat nog beter te doen en zwakke plekken te vinden.

Maar dat betekend niet dat we klaar zijn met al onze plannen. Omdat wij toch graag mensen het systeem zien gebruiken hebben we besloten om niet te wachten tot alle gewenste functies er zijn, maar in plaats daarvan alvast te gaan testen met wat we hebben en dit in de loop van de komende maanden uit te gaan breiden.

Beta Periode

De beta periode zal waarschijnlijk 1-3 weken in beslag nemen afhankelijk van de resultaten. In die periode heeft een beperkt aantal personen (de beta testers) toegang tot de applicatie welke als voornaamste taak hebben het uittesten van de functies en het leveren van foutmeldingen en ideeën voor latere versies. Doordat anderen met het systeem gaan werken zonder de voorkennis die wij hebben krijgen wij een goed beeld van de problemen die ontstaan vanaf het eerste gebruik.

Na de Beta Periode

Wanneer wij voldoende feedback hebben verzameld en denken dat het product klaar is voor eerste lancering beëindigen wij de beta periode en openen wij de registraties. Het is dan mogelijk om direct via de site aan te melden en toegang te krijgen tot je eigen stukje MijnAlpaca.nl.

In eerste instantie krijgt iedereen die zich aanmeld een gratis proefperiode van twee weken waarin alle functies gebruikt kunnen worden en er een capaciteit beschikbaar is gesteld van 30 dieren. Binnen die periode kunnen de gebruikers bekend worden met het systeem en besluiten of het een goede match is voor hun bedrijf of hobby.

In en na deze proefperiode is het mogelijk om een abonnement af te sluiten - dit gaat dan allemaal online en is, na betaling via iDeal, direct geregeld. Indien er besloten wordt geen abonnement af te sluiten is het op verzoek mogelijk om alle gegevens permanent te verwijderen. Ook blijft onze 14 dagen niet goed - geld terug garantie van kracht, dus kan er binnen 2 weken na het afsluiten van een abonnement nog geld terug gevraagd worden.

Na de Lancering

Onderstaande lijst is globaal een overzicht van wat sowieso nog op de planning staat na de initiële lancering, waar wij nu niet genoeg tijd voor hebben gezien de eisen die er aan gesteld worden. Deze functies zullen voor alle basis abonnementen beschikbaar komen waarbij géén extra kosten worden gerekend. Simpel: zodra de functies klaar zijn komen deze direct bij iedereen automatisch beschikbaar.

De lijst is gesorteerd op de prioriteit die wij het op dit moment toedichten, maar kan nog veranderen.

  1. Stamboom Functionaliteit. Gezien dit voor veel mensen een grote waarde heeft willen wij dit op de juiste manier in gaan vullen, en hier is meer tijd voor nodig. Tijdens de show hebben wij goede gesprekken gehad over hun ervaring met andere systemen in dit opzicht, en hier gaan wij nog uitgebreid mee bezig. Op dit moment is er enkel de mogelijkheid om de ouders van een dier in te voeren, wat t.z.t. automatisch omgezet zal worden naar het eerste niveau (en waar mogelijk meer) van de stamboom. Wij gaan ook kijken naar de integratie met andere online stamboom registraties. Wordt vervolgd.
  2. Alpaca Groepen. Een functie die vooral door de grotere farms is aangevraagd is het groeperen van alpaca's naar bijvoorbeeld de wei waarin deze staan. Gezien alpaca's een centraal onderdeel zijn van het systeem en bijvoorbeeld ook in het logboek en de agenda terug komen wachten wij de reacties even af, om daarna deze functie en mogelijke verdere aanpassingen door te voeren.
  3. Wol Analyses. Per alpaca zal er een nieuwe functie worden toegevoegd om een of meerdere wolanalyses toe te voegen. Hierbij worden de verschillende variabelen uitgelicht en is het mogelijk om een scan of foto van het analyse rapport te uploaden als bijlage.
  4. Meerdere talen. Hoewel wij ons in eerste instantie op het Nederlands richtten, hebben veel mensen ons gevraagd of er ook andere talen beschikbaar zullen komen. Het antwoord: ja, die komen. In eerste instantie hopen wij binnen 1-2 maanden na lancering Engels toe te voegen als optie, en er is al contact met Duitse alpacahouders voor een Duitse vertaling. De talen komen t.z.t. beschikbaar als gebruikersoptie bij de Instellingen. Mocht je willen helpen met het vertalen van de applicatie naar een andere taal horen we dit graag.

Verder hopen we de volgende functies als extra abonnementen aan te bieden vanaf het tweede kwartaal voor degene die er behoefte aan hebben. Wederom zal dit direct online, zonder tussenkomst van ons, te regelen worden met een eenvoudige en veilige betaling via iDeal.

  1. Meerdere gebruikers per farm. Het zal mogelijk worden om tegen een extra bedrag per jaar, onafhankelijk van het aantal dieren, extra gebruikers toe te voegen aan de farm. Ook zullen hier een aantal toegangsniveaus voor worden opgezet: alleen lezen, lezen en bewerken en beheer, waarbij alleen de beheer account de instellingen van de farm en alle gebruikers kan bewerken.
  2. Opslag van meer en grotere foto's. Om de server zo goed mogelijk te benutten worden afbeeldingen standaard verkleind tot 1000x1000 pixels, wat meer dan groot genoeg is voor normale doeleinden en veelal zonder kwaliteitsverlies kan gebeuren. Indien er behoefte is aan nog grotere foto's, wanneer foto's bijvoorbeeld ook gedownload moeten kunnen worden voor marketing doeleinden waarbij een hogere kwaliteit nodig is, zal het mogelijk worden dit limiet te vergroten. De kosten hiervoor zijn wél afhankelijk van het abonnement/aantal dieren.
0